Muu ry

Muu ry edustaa ja edistää Suomessa kokeellisia taiteenaloja kuten media-, video-, valo- ja äänitaidetta, uusia esittäviä taiteita kuten performanssia ja aktioita sekä tanssi-, teatteri- ja äänitaiteita, käsite- ja ympäristötaidetta. Yhdistys on toiminut vuodesta 1987.

Muu ry:n digitaalisen työskentelyn tila Media Base on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa ainoastaan taiteilijoille suunnattu mediataiteen laboratorio Suomessa. Lisäksi yhdistyksellä on Helsingissä Lönnrotinkadulla galleriat MUU Galleria ja MUU Studio sekä Kaapelitehtaalla MUU Kaapeli.


Suomen Kuvanveistäjäliitto

Suomen Kuvanveistäjäliitto ry (SKL) on vuonna 1910 perustettu suomalaisten ammattikuvanveistäjien valtakunnallinen järjestö, joka edistää ja esittelee suomalaista kuvanveistotaidetta ja tilallista taidetta kotimaassa ja ulkomailla. Asiantuntijana liitto neuvoo ja tiedottaa kuvanveistotaiteeseen ja julkiseen taiteeseen liittyvissä kysymyksissä sekä valvoo kuvanveistäjien ammatillisia, taloudellisia ja sosiaalisia etuja.

Liitto ylläpitää Helsingin Etelärannassa  Galleria Sculptoria, joka esittelee laajan kirjon nykytaidetta erityisfokuksenaan nykykuvanveisto. Sculptorissa on myös liiton jäsenten pienoisveistoksia esittelevä myyntikokoelma – Veistoskauppa. Veistoksia voi ostaa suoraan gallerialta tai Veistoskaupan verkkokaupasta. Kuvanveistäjäliitto järjestää tapahtumia, seminaareja ja näyttelyprojekteja sekä osallistuu mm. taidemessuille. Kuvanveistäjäliiton jäseneksi hyväksytään kuvanveistäjä, joka on Suomen kansalainen tai asuu pysyvästi Suomessa ja on osoittanut pätevyytensä kuvanveistäjänä. Jäsenet valitaan hakemusten perusteella.


Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto on vuonna 1938 perustettu valtakunnallinen kuvataidejärjestöjen katto-organisaatio, johon kuuluu 52 taiteilijayhdistystä. Liiton tarkoituksena on koota yhteistyöhön eri puolella Suomea toimivat kuvataidejärjestöt ja toimia niiden valtakunnallisena yhdyssiteenä kuvataiteen aseman parantamiseksi koko maassa. Liitto pyrkii edistämään alueellista yhdenvertaisuutta ja kohentamaan erityisesti pääkaupunkiseudun ulkopuolella ja pienemmillä paikkakunnilla toimivien taiteilijayhdistysten asemaa ja kuvataiteilijoiden toimeentulomahdollisuuksia. Liitto jakaa tietoa ja tarjoaa jäsenyhteisöilleen koulutusta, työkaluja ja neuvontapalveluita. Liitto ylläpitää toimitilojensa yhteydessä Helsingissä ikkunagalleria Galleria SEINÄä ja tuottaa joka kolmas vuosi kuvataidefestivaalia. Liiton residenssitoiminta Karjalohjalla mahdollistaa jäsenyhteisöjen taiteilijoille kohtuuhintaisen loma- ja työskentelyresidenssin.


Suomen Taidegraafikot

Suomen Taidegraafikot ry on vuonna 1931 perustettu valtakunnallinen yhdistys, jonka tavoitteena on edistää taidegrafiikan ja piirustustaiteen tunnettavuutta ja harjoittaa aktiivista tiedotus- ja näyttelytoimintaa. Näyttelytoiminta sekä taidegrafiikan myynti- ja neuvontapalvelu palvelevat sekä yhdistyksen jäsenistöä että suurta yleisöä.

Näyttelytila Galleria G ja myyntikokoelma Grafoteekki sijaitsevat Helsingissä Pienellä Roobertinkadulla. 
Galleria G:n näyttelyohjelma on monipuolinen. Pääpaino on taidegrafiikassa ja piirustustaiteessa, mutta galleriassa esitellään myös muita kuvataiteen lajeja. Myyntikokoelma Grafoteekki on Suomen suurin ja monipuolisin taidegrafiikan myyntipiste. Grafoteekissa on myynnissä yli 
3 000 teosta eri puolella Suomea työskenteleviltä jäsentaiteilijoilta.


Taidemaalariliitto

Taidemaalariliitto on vuonna 1929 perustettu Suomen ammattitaidemaalareiden valtakunnallinen järjestö. Liitto työskentelee kuvataiteen edistämiseksi ja taidemaalareiden ammatillisten ja sosiaalisten etujen parantamiseksi sekä toimii asiantuntijana viranomaisiin päin.

Jäsenilleen liitto tarjoaa monipuolisia taiteilijoiden tarvitsemia palveluja. Liitosta saa mm. verotukseen ja sosiaalisiin kysymyksiin liittyvää neuvontaa ja tiedotusta ajankohtaisista ammatillisista asioista. Taidemaalariliitolla on toimisto, taiteilijatarvikevälitys ja tm•galleria Helsingissä. Liitolla on vuosittain myös teosvälitystapahtuma ja muita näyttelyprojekteja.


Valokuvataiteilijoiden Liitto

Vuonna 1988 perustettu Valokuvataiteilijoiden liitto ry (VTL) on valtakunnallinen etujärjestö, jonka tehtävä on vahvistaa valokuvataiteen ja valokuvataiteilijoiden yhteiskunnallista asemaa ja arvostusta Suomessa. Liitto tarjoaa valokuvaan pohjautuvalle taiteelle ja sen tekijöille näkyvyyttä ja verkostoja sekä kasvattaa osaltaan yhteiskuntamme kulttuurista pääomaa. Valokuvataiteilijoiden liitossa on yli 450 jäsentä.

Valokuvataiteilijoiden liitto ylläpitää Suomen vanhinta ja arvostetuinta valokuvagalleriaa, vuonna 1978 perustettua Valokuvagalleria Hippolytea Helsingin keskustassa. Säännöllisen näyttelytoiminnan lisäksi liitto järjestää neuvontaa, tiedotusta ja palveluita jäsenistölleen sekä organisoi yhteistyökumppaneiden kanssa valokuvataidetta edistäviä tapahtumia, näyttelyitä ja projekteja.