Muu ry

Muu ry edustaa ja edistää Suomessa kokeellisia taiteenaloja kuten media-, video-, valo- ja äänitaidetta, uusia esittäviä taiteita kuten performanssia ja aktioita sekä tanssi-, teatteri- ja äänitaiteita, käsite- ja ympäristötaidetta. Yhdistys on toiminut vuodesta 1987.

Muu ry:n digitaalisen työskentelyn tila Media Base on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa ainoastaan taiteilijoille suunnattu mediataiteen laboratorio Suomessa. Lisäksi yhdistyksellä on Helsingissä Lönnrotinkadulla galleriat MUU Galleria ja MUU Studio sekä Kaapelitehtaalla MUU Kaapeli.


Suomen Kuvanveistäjäliitto

Suomen Kuvanveistäjäliitto on kuvanveistäjien ammattiliitto, joka on perustettu vuonna 1910. Liiton tarkoituksena on edistää suomalaista kuvanveistotaidetta, valvoa kuvanveistäjien ammatillisia, taloudellisia ja sosiaalisia etuja, edistää kansainvälistä yhteistoimintaa sekä yleisön kiinnostusta kuvanveistoon.

Liitto järjestää joka viides vuosi nykykuvanveistoa esittelevän SCULPTOR-näyttelyn sekä muita näyttelyitä kotimaassa ja ulkomailla. Suomen Kuvanveistäjäliiton galleria Sculptor sijaitsee Helsingin Etelärannassa. Se esittelee ensisijaisesti suomalaista kuvanveistotaidetta, mutta järjestää myös ulkomaisia ja eri taiteen alojen edustajien näyttelyitä.


Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto on vuonna 1938 perustettu valtakunnallinen taiteilijaseurojen kattojärjestö, johon kuuluu jäsenenä 49 yhdistystä. Liiton keskeisenä tehtävänä on kuvataiteilijoiden alueellinen edunvalvonta. Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto järjestää vuosittain useita näyttelyitä eri puolilla Suomea.

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitolla on toimitilassaan Helsingin Mannerheimintiellä ikkunagalleria Galleria SEINÄ, joka esittelee liiton jäsenyhdistysten taiteilijoiden teoksia.


Suomen Taidegraafikot

Suomen Taidegraafikot ry on vuonna 1931 perustettu valtakunnallinen yhdistys, jonka tavoitteena on edistää taidegrafiikan ja piirustustaiteen tunnettavuutta ja harjoittaa aktiivista tiedotus- ja näyttelytoimintaa. Näyttelytoiminta sekä taidegrafiikan myynti- ja neuvontapalvelu palvelevat sekä yhdistyksen jäsenistöä että suurta yleisöä.

Näyttelytila Galleria G ja myyntikokoelma Grafoteekki sijaitsevat Helsingissä Pienellä Roobertinkadulla. 
Galleria G:n näyttelyohjelma on monipuolinen. Pääpaino on taidegrafiikassa ja piirustustaiteessa, mutta galleriassa esitellään myös muita kuvataiteen lajeja. Myyntikokoelma Grafoteekki on Suomen suurin ja monipuolisin taidegrafiikan myyntipiste. Grafoteekissa on myynnissä yli 
3 000 teosta eri puolella Suomea työskenteleviltä jäsentaiteilijoilta.


Taidemaalariliitto

Taidemaalariliitto on vuonna 1929 perustettu Suomen ammattitaidemaalareiden valtakunnallinen järjestö. Liitto työskentelee kuvataiteen edistämiseksi ja taidemaalareiden ammatillisten ja sosiaalisten etujen parantamiseksi sekä toimii asiantuntijana viranomaisiin päin.

Jäsenilleen liitto tarjoaa monipuolisia taiteilijoiden tarvitsemia palveluja. Liitosta saa mm. verotukseen ja sosiaalisiin kysymyksiin liittyvää neuvontaa ja tiedotusta ajankohtaisista ammatillisista asioista. Taidemaalariliitolla on toimisto, taiteilijatarvikevälitys ja tm•galleria Helsingissä. Liitolla on vuosittain myös teosvälitystapahtuma ja muita näyttelyprojekteja.


Valokuvataiteilijoiden Liitto

Vuonna 1988 perustettu Valokuvataiteilijoiden Liitto edustaa kuvataiteilijoita, jotka käyttävät valokuvaa taiteellisen ilmaisunsa pääasiallisena välineenä. VTL on valtakunnallinen yhdistys, joka edistää ja tukee suomalaista valokuvataidetta sekä ajaa jäsenistönsä ammatillisia, taloudellisia ja sosiaalisia asioita. Valokuvataiteilijoiden Liitto ry toimii asiantuntijana valokuvataidetta koskevissa kysymyksissä.

Valokuvataiteilijoiden Liitto ylläpitää Suomen vanhinta ja arvostetuinta valokuvagalleriaa, vuonna 1978 perustettua Valokuvagalleria Hippolytea Helsingin keskustassa. Säännöllisten gallerianäyttelyiden lisäksi liitto on myös muiden projektien aktiivinen järjestäjä, mm. yhteistyössä Muu ry:n järjestetty vuosittainen nykytaiteen myyntinäyttely Art Fair Suomi sekä toistaiseksi lopetetut Helsinki Photography Biennial ja residenssiohjelma Focus AiR.