Kuvataiteilijamatrikkeli

Kuvataiteilijoiden verkkomatrikkeli on hakemisto suomalaisista ja Suomessa työskentelevistä ammattikuvataiteilijoista. Mukana on yli 2 500 taiteilijaa. Matrikkelin tarkoitus on edistää suomalaista kuvataidetta ja tehdä taiteilijan työtä näkyväksi.

Kuvataiteilijamatrikkelissa ovat edustettuina kaikki nykytaiteen lajit maalaustaiteesta performanssiin. Matrikkeli on hyödyllinen työkalu niin kuvataiteesta kiinnostuneille, kuvataiteen ammattilaisille kuin taiteen ostajille.

Suomen Taiteilijaseura painatti ensimmäisen taiteilijamatrikkelinsa jo vuonna 1923. Nykyään seura julkaisee matrikkeliaan verkossa. Tietokannasta löytyy monipuolista tietoa ammattikuvataiteilijoiden työskentelystä, teoksista ja taiteellisesta toiminnasta. Taiteilijoita ja taideteoksia voi etsiä nimellä tai hakusanoilla. Matrikkeli auttaa myös teosten hankinnassa.

Matrikkeliin hyväksytään ammattikuvataiteilijoita, ja siihen voivat liittyä ilman erillistä hakemista kaikki Suomen Taiteilijaseuran jäsenliittojen – MUU ry, Suomen Kuvanveistäjäliitto, Suomen Taidegraafikot, Taidemaalariliitto ja Valokuvataiteilijoiden liitto – taiteilijajäsenet.

Mikäli taiteilija ei ole minkään edellä mainitun liiton jäsen, hän voi hakea kuvataiteilijamatrikkeliin lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen Suomen Taiteilijaseuralle. Ammattitaiteilijana toimimista osoittavat muun muassa taidekoulutus, myönnetyt taiteilija-apurahat, teokset kokoelmissa tai julkisissa tiloissa, näyttelytoiminta sekä muu ammattitasoiseksi arvioitu taiteellinen toiminta. Hakemukset käsitellään kahdesti vuodessa: seuraavan kerran matrikkeliin voi hakea 30.4.2019 mennessä.

Sivun ylläpito matrikkelissa ei ole maksullista, mutta päivitystunnusten hankintamaksu on 20 euroa. Maksu maksetaan vain silloin kun päivitys on ajankohtainen, jonka jälkeen uudet tunnukset ovat vuoden voimassa.

 

Tiedustelut

puh. 040 834 5170 (ma–ke)
matrikkeli(at)artists.fi