Kuvataiteilijamatrikkeli

Kuvataiteilijoiden verkkomatrikkeli on hakemisto Suomen ammattimaisista kuvataiteilijoista. Mukana on yli 2 500 taiteilijaa. Matrikkelin tarkoitus on edistää suomalaista kuvataidetta ja tehdä taiteilijan työtä näkyväksi.

Suomen Taiteilijaseura painatti ensimmäisen taiteilijamatrikkelinsa jo vuonna 1923. Nykyään seura julkaisee matrikkeliaan verkossa.

Tietokannasta voi etsiä taiteilijoita, taideteoksia ja tilaustöitä. Taiteilijoiden esittelyt sisältävät elämäkertatietoja ja teoskuvia. Matrikkeli auttaa myös teosten hankinnassa. Lisäksi matrikkeli esittelee Suomen taidehistorian merkittäviä kuvataiteilijoita.
Verkkomatrikkelissa voivat olla mukana kaikki Suomen Taiteilijaseuran ammattitaiteilijoita edustavien jäsenliittojen jäsenet. Ammattitaiteilijoita edustavat MUU ry, Suomen Kuvanveistäjäliitto ry, Suomen Taidegraafikot ry, Taidemaalariliitto ry ja Valokuvataiteilijoiden liitto ry.

Matrikkeli on taiteilijoille maksullinen.

Mikäli taiteilija ei ole minkään edellä mainitun liiton jäsen, voi hän saada tietonsa esille kuvataiteilijamatrikkeliin jättämällä vapaamuotoisen hakemuksen Suomen Taiteilijaseuran verkkomatrikkelityöryhmälle.

Verkkomatrikkeliin valitaan ammattikuvataiteilijana toimivia kuvataiteilijoita. Ammattikuvataiteilijana toimimista osoittavat mm. taidekoulutus, myönnetyt taiteilija-apurahat, teokset kokoelmissa tai julkisissa tiloissa, näyttelyt tai esiintymiset taiteilija-järjestöjen gallerioissa sekä muut verkkotyöryhmän ammattitasoiseksi arvioimat näyttelyt ja festivaalit.

Hakemukseen liitetään teoskuvia.

Verkkomatrikkelityöryhmä tekee päätöksen hyväksymisestä toimitetun aineiston perusteella. Valintaperusteet tarkistetaan vuosittain.

Verkkomatrikkelin päivitykset ja tiedustelut

puh. 040 834 5170 (ti klo 10-16)
matrikkeli(at)artists.fi