Taiteilijoiden kuntoutus

Suomen Taiteilijaseura tarjoaa jäsenjärjestöihinsä kuuluville ammattikuvataiteilijoille mahdollisuuden hakeutua ammatillista työkykyä tukevaan kuntoutukseen. 2019–2020 taiteilijoille on jälleen tarjolla KIILA-kuntoutus, jonka järjestää Petrea kuntoutus Turussa. Kuntoutus on osallistujille ilmainen.

Puolitoista vuotta kestävä kurssi tarjoaa osallistujalle monipuolista tukea työhön, terveyteen ja elämänhallintaan. Kuntoutuksen tavoite on parantaa ja tukea taiteilijan työkykyä sekä edistää hänen pysymistään työelämässä. Kurssi pyrkii vastaamaan kunkin kuntoutujan omiin tarpeisiin.

KIILA on uusi ammatillisen kuntoutuksen muoto, joka korvaa aiemmat ASLAK- ja Tyk-kuntoutukset.

Kenelle KIILA-kuntoutus on tarkoitettu?

  • STS:n jäsenjärjestöihin kuuluville ammattikuvataiteilijoille.
  • hakijalla on sairaus tai vamma, joka olennaisesti on heikentänyt tai saattaa lähivuosina heikentää työkykyä ja mahdollisuuksia ansaita toimeentulo
  • hakija on alle 67-vuotias.

Miten kuntoutukseen haetaan?

  • Hakemiseen tarvitaan lääkärin myöntämä B-todistus. Todistuksen tulee olla alle vuoden vanha. Lääkärin vastaanotolle kannattaa hakeutua välittömästi. Lue myös Taiteilijan muistilista lääkärikäynnille B-lausunnon saamista varten.
  •  Hakija täyttää hakulomakkeen KU 101, jonka saa Kelan sivuilta.
  • Hakulomake KU 101 palautetaan Kelaan osoitteella: Kela, Turun toimisto, Minna Rantanen / Aila Niskanen, PL 366,  20101 Turku

Kuntoutuksen kesto on 18 vuorokautta vajaan 1,5 vuoden aikana. Se sisältää yksilöllisen tilannearvion, ryhmäkuntoutusjaksoja ja yksilöllisiä käyntikertoja.

Ensimmäiset yksilöllisesti sovittavat jaksot järjestetään ajalla 14.1.–1.3.2019. Kuntoutujien yhteiset jaksot pidetään 4.–8.3.2019, 9.–11.9.2019 ja 27.-31.1.2020. Kurssiaikoihin saattaa tulla muutoksia.

Kurssille otetaan kahdeksan osallistujaa. Kuntoutuksen järjestäjä on Petrea kuntoutus ja kurssipaikka Meri-Karinan hyvinvointikeskus Turussa.

Lisätietoa hakemisesta ja kuntoutuksen aikatauluista löytyy Kelan sivuilla.

Tiedustelut: Satu Kiviranta, Petrea:  puh. 040 192 6278,  satu.kiviranta@petrea.fi

Petrean Kysy kuntoutuksesta -palvelu: puh. 040 192 6295 (ma-pe klo 12-14), sähköpostitse: kysykuntoutuksesta@petrea.fi

Lue myös Taiteilija-lehdestä kuvataiteilija Kaisu Koiviston kokemuksia kuntoutuksesta.