Turun Tommilankadun päiväkodin avoin taidekilpailu

Turun kaupunki julistaa avoimen taidekilpailun Tommilankadun päiväkotiin sijoitettavasta taidekokonaisuudesta. Kilpailu toteutetaan sähköisen haun kautta ja se on käynnissä 1.7.–30.9.2020. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa toimivat taiteilijat ja taidetyöryhmät.

Taideteoksen tai teoskokonaisuuden ensisijaiset sijoituspaikat ovat päiväkotirakennuksen julkisivuissa sekä rakennuksen sisällä korkeassa ruokasalissa ja aulan portaikossa. Ehdotuksessa voi esittää vaihtoehtoisesti myös muuta sijaintipaikkaa. Etenkin sisälle ehdotettavan teoksen materiaalivalinnoissa ja rakenteissa on hyvä ottaa huomioon teoksen pintojen säännöllisen puhtaanapidon vaatimus sekä tilojen käyttäjien turvallisuus.

Kilpailun tuomaristo valitsee ehdotuksista taiteellisesti, teknisesti ja taloudellisesti sopivimman ehdotuksen toteutettavaksi. Kilpailuteoksen on oltava valmiina paikoilleen ripustettuna 15.12.2021 mennessä. Rakennus otetaan käyttöön tammikuussa 2022.

Kilpailuaika alkaa keskiviikkona 1.7.2020 klo 9 ja päättyy keskiviikkona 30.9.2020 klo 17. Osallistujan tulee kilpailuajan puitteissa rekisteröityä, kirjautua ja jättää ehdotuksensa verkkopalvelussa osoitteessa: tommilanpaivakoti.artcurator.io.

Kilpailuohjelma, liitteet ja hakuohjeet löytyvät Turun kaupungin sivuilta.

Kilpailussa noudatetaan kilpailuohjelmaa ja Suomen Taiteilijaseuran kilpailusääntöjä tässä järjestyksessä. Kilpailuohjelma on hyväksytetty STS:n hallituksen kokouksessa 12.6.2020.