Valtion taiteilija-apurahat nyt haettavissa

Valtion taiteilija-apurahat on tarkoitettu eri alojen ammattitaiteilijoille ja taidejournalisteille. Myönnettävien apurahojen määrät ja apurahojen pituudet vaihtelevat taiteenaloittain puolesta vuodesta viiteen vuoteen.

Valokuvataiteen alalla on lisäksi jaettavana erityisen ansioituneille taiteilijoille kaksi kappaletta 10-vuotisia taiteilija-apurahoja, jotka voidaan myöntää myös 5-vuotisina. Kyseisen apurahan saajalla on apurahakauden ajan oikeus käyttää taiteilijaprofessorin nimikettä.

Taiteen edistämiskeskus suosittelee, että jätät hakemuksen vain yhdelle taiteenalalle. Tee taiteenalavalinta hakemusta täyttäessäsi.

Visuaalisten alojen hakijoiden tulee liittää lisäksi hakemukseensa 1–5 teoskuvaa yhtenä pdf -tiedostona (enintään 4 Mb). Teoksista mainitaan nimi, tekniikka, koko ja vuosiluku. Video- ja muita liikkuvaa kuvaa sisältäviä tiedostoja ei voi toimittaa liitteenä. Lisäksi suositellaan liittämään hakemukseen linkki hakijan kotisivuille.

Apuraha on tarkoitettu ammatilliseen taiteelliseen työskentelyyn. Taiteilija-apurahaa ei myönnetä ammatilliseen perustutkintoon eikä alempaan tai ylempään korkeakoulututkintoon liittyvän opiskelun tai opinnäytetyön tukemiseen.

Toimikunnat arvioivat kaikki hakemukset. Päätös perustuu taidetoimikunnan tekemään hakemusten kokonaisarviointiin. Päätökseen vaikuttavat muun muassa hakijan aikaisempi taiteellinen toiminta ja työsuunnitelma, jonka tulee kattaa koko haettu apurahakausi.

Hakuaika on 01.03.2019–03.04.2019.
Hakuaika päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 16:00.

Lue lisää apurahasta ja hakukriteereistä.

Kirjaudu ja täytä hakemus verkossa.

Lisätiedot: p. 0295 330 700