Haku Serlachius-residenssiin käynnissä

Serlachius-residenssi on Serlachius-museoiden ja Mäntän kuvataideviikkojen ylläpitämä vierasateljee, joka sijaitsee Mänttä-Vilppulassa. Residenssissä työskentelee 20–30 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää vuosittain. Residenssihaku vuodelle 2020 on avoinna 1.–28.2.2019. 

Vuodesta 2015 toiminut Serlachius-residenssi on tarkoitettu kuvataiteen parissa työskenteleville luovan alan ammattilaisille, kuten taiteilijoille, tutkijoille ja kuraattoreille. Työhuoneen ja majoituksen lisäksi residenssi tarjoaa kontakteja paikalliseen taidekenttään ja mahdollisuuksia yhteisöllisiin projekteihin paikallisten kanssa.

Residenssijakson pituus voi olla kuukaudesta puoleen vuotta. Residenssiin voi hakea myös useammalle vuodelle jaksottuvia tuotantoresidenssijaksoja. Residenssistä ei peritä vuokraa. Sen sijaan vierailta edellytetään kirjallista raporttia työskentelystään Mäntässä.

Residenssivieraiden majoitus tapahtuu Einola-nimisessä talossa taidemuseo Göstan kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa puistomiljöössä. Työskentely- ja näyttelytilat sijaitsevat Aleksanterin linnaksi kutsutussa jugend-talossa Gustaf-museon vieressä Mäntän keskustassa noin kolmen kilometrin päässä Einolasta. Residenssivieraat vastaavat itse matkoista sekä työskentely- ja elinkustannuksista residenssissä.

Residenssipaikkaa haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Lomake ja hakuohjeet löytyvät residenssin verkkosivuilta hakuajan alkaessa. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Residenssin verkkosivut ja hakuajan alkaessa avautuva linkki löytyvät täältä:
http://www.serlachius.fi/fi/residenssi/
http://www.serlachius.fi/en/residency/

Lisätiedot: