Taiken Korona-apurahat

Hakuaika: 1.–15.4.2020
Hakuaika päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 16:00.

Korona-apuraha on tarkoitettu hakijan henkilökohtaiseen käyttöön työsuunnitelman mukaiseen taiteelliseen työskentelyyn, suunnitteluun ja/tai ammattitaidon ylläpitämiseen. Korona-apuraha on tarkoitettu työskentelyedellytysten lyhytaikaiseen turvaamiseen hakijalle, joka on koronaepidemian vuoksi menettänyt taiteelliseen työhön perustuvia työtilaisuuksia tai ansaintamahdollisuuksia.

Kuvataiteilijoilla näitä ansionmenetysten syitä voivat esimerkiksi: näyttelyn peruuntuminen tai siirtyminen, teosmyynnin tai tekijänoikeustulojen väheneminen, tilaustyön peruuntuminen tai siirtyminen, opetustehtävien, työpajojen, esiintymisten tai muiden työtilaisuuksien ja asiantuntijatehtävien peruuntuminen.

Korona-apurahan suuruus on 3000 euroa, ja se on tarkoitettu 1,5 kuukauden työskentelyyn ajalla 1.5.–31.7.2020. Muu palkattu ansiotyö apurahakauden aikana on sallittu.

Apurahaa ei myönnetä hakijalle,

  • jolla on samanaikaisesti valtion taiteilija-apuraha tai muu työskentelyapuraha
  • jolle on myönnetty valtion ylimääräinen taiteilijaeläke.

Päätökset apurahoista tehdään huhtikuun loppuun mennessä.

Hakuohjeet ja lisätietoa Taiken sivuilla

 

Suuret suomalaiset säätiöt, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Taiteen edistämiskeskus myöntävät yhdessä nopeaa tukea koronaepidemian takia ahdinkoon joutuneille taiteen ja kulttuurin ammattilaisille. Noin 1,5 miljoonan euron rahoitus jaetaan huhtikuun aikana taiteen edistämiskeskus Taiken kautta. Lisäksi säätiöt ohjaavat merkittävää tukea omia kanaviaan pitkin.

Taike: https://www.taike.fi/fi/uutinen/-/news/1307164