Open Call taiteilijoille – Art Vehicles

Art Vehicles -taidebussi 2020 reitillä Oulu-Piteå-Luleå ja takaisin on elämyksellinen matka ja yleisötapahtuma, jossa taiteilijat ja erilaiset yleisöt kohtaavat. Art Vehicles etsii teoksia bussimatkalle, reitin varrella tehtäville pysähdyksille sekä Piteåssa ja Luleåssa järjestettäviin äänitaidekiertoajeluihin.

Taiteilijat ja yleisö matkustavat bussissa, kokevat teoksia matkan aikana sekä pysähtyvät matkan varrella pysäkeille paikkasidonnaisten teosten ääreen. Hankkeen tavoitteena on tehdä taiteesta kiinnostavaa ja saavutettavaa, ja luoda runsassisältöinen, helposti lähestyttävä taidekokonaisuus.

Art Vehicles matka suuntaa Piteå Performing Arts Biennial ja Luleå Art Biennial -taidetapahtumien avajaisiin. Tämänvuotisen Piteå Performing Arts Biennialin teema on ekologisuus. Tapahtumassa on esillä ekologista äänitaidetta, paikkasidonnaista taidetta, tanssi- ja teatteriteoksia, poikkitaiteellisia teoksia sekä elokuva- ja videonäytöksiä.

Valintakriteereissä korostuvat taiteen paikkasidonnaisuus, yhteisöllisyys, yleisön kohtaaminen ja saavutettavuus. Kukin taiteilija räätälöi oman teoksensa bussiympäristöön. Teos voi olla myös valmis / ennen esitetty tai tallenne. Tuottaja vastaa yhdessä taiteilijan kanssa käytännön toteutukseen (esiintyjät, tilat, materiaalit, aikataulu) liittyvistä asioista.

Tapahtumaan etsitään 5-7 taiteilijaa tai ryhmää. Taiteilijoille maksetaan teoksesta riippuen näyttökorvaus tai esiintymispalkkio 100-300 €. Lisäksi korvataan harkinnanvaraisesti materiaalikustannuksia, mahdolliset matka- ja majoituskulut sekä päivärahat. Teosvalinnat tekee MUUn näyttelytyöryhmä.

Art Vehicles matkan aika- ja reittisuunnitelma on 23.10. – 25.10.2020 Oulu-Kemi-Piteå-Luleå-Oulu.

Hakemus
–Hakemukset tehdään online-kaavakkeella TÄÄLLÄ.
–Haku päättyy perjantaina 29.5.2020.
Hakuilmoitus

Lisätietoja
Leevi Lehtinen, Valotaiteen läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus
leevi.lehtinen(a)taike.fi
tel. 0295330862