Open Call Kööpenhaminaan FIDA-residenssiohjelmaan

FIDA on Suomen Tanskan kulttuuri-insituutin rahoittama residenssiohjelma Kööpenhaminassa suomalaisille ja Suomessa asuville kuvataiteilijoille. Residenssiohjelman tarkoituksena on esitellä suomalaisia ja Suomessa asuvia taiteilijoita Tanskan kuvataidemarkkinoille sekä rakentaa verkostoja Suomen ja Tanskan kuvataidekentällä toimivien ammattitaiteilijoiden välille.

FIDA residenssiohjelma kutsuu vuosittain yhden taiteilijan kahden kuukauden mittaiseen residenssiin Kööpenhaminaan. Taiteilija saa 20.000 DKK (noin 2 700 €) apurahan kattamaan elinkustannuksia yms., maksetut matkat Kööpenhaminaan ja takaisin, jaetun majoituksen Kööpenhaminassa sekä suuren työhuoneen FABRIKKEN:in tiloissa. Suomen Tanskan kulttuuri-instituutti ja FABRIKKEN vastaavat residenssiohjelmasta, joka sisältää muun muassa verkostoitumista sekä residenssitaiteilijan esittelemistä relevanteissa tilanteissa.

Residenssiohjelmaan voivat hakea suomalaiset tai Suomessa asuvat nousevat/uransa alkuvaiheessa olevat ammattitaiteilijat, jotka pystyvät dokumentoimaan relevantista näyttelykokemuksesta sekä yhteistyöstä kuraattoreiden kanssa. Ohjelmaan ei hyväksytä tanskalaisia tai Tanskassa asuvia taiteilijoita. Hakijoiden tulee liittää hakemukseensa residenssisuunnitelman lisäksi lista heitä kiinnostavista Tanskan taidekentän toimijoista. FABRIKKEN ja Suomen Tanskan kulttuuri-instituutti ottavat taiteilijan toiveet ja kiinnostuksenkohteet huomioon residenssiä suunniteltaessa. Taiteilijoista ja kuraattoreista koostuva raati arvioi hakemukset.

Open Call 2 kuukauden mittaiseen residenssiin on käynnissä 8. huhtikuuta 2019 saakka. Residenssiperiodi on on 1. elokuuta – 30. syyskuuta 2019.

Lisätietoa sekä tarkemmat hakuohjeet.