Olohuoneen teoshaku avoinna 18.11. saakka

Olohuone 306,4km² on kaupunkitaiteeseen keskittyvä festivaali, joka järjestetään vuosittain kesäkuun alussa. Mukaan hakevat teokset voivat olla ympäristö- tai yhteisötaidetta, installaatioita, performansseja, tanssia, työpajoja, esityksiä, virtuaalitodellisuuksia, maalauksia, äänitaidetta, videoita, tarinoita, juhlia – kaikkea, minkä voi käsittää taiteeksi.

Olohuone 306,4km2 järjestetään ensi kesänä 6.-8.6.2019

Hakemukseen tarvitset kirjallisen teossuunnitelman, budjetin ja aikataulun. Teos voi olla uusi tai jo olemassa oleva, ja itse voit olla kokenut tai aloitteleva taiteilija. Halutessasi voit liittää mukaan esimerkiksi kuvia aiemmin toteutuneesta esityksestä tai luonnoksia suunnitelmastasi.

Olohuone ry rahoittaa teoskustannuksia ja maksaa lisäksi 300 euron palkkion mukaan valituille taiteilijoille. Kustannuksiin tarkoitetut budjetit sovitaan teoskohtaisesti keväällä 2019, heti sen jälkeen kun olemme saaneet omat vuosittaiset rahoituspäätöksemme. Lisäksi palkkaamme tuottajan, jonka pääasiallinen tehtävä on hankkia teoksille luvat ja varmistaa tilat, aikataulut ja olla apuna käytännön järjestelyissä. (Taiteilijalla on silti päävastuu teoksen toteutumisesta.)

Vuoden 2019 teema on välitilaratkaisu. Voiko taide olla ratkaisu, vai onko ratkaisussakin kysymyksen siemen? Lue lisää nettisivuiltamme www.olohuone.org ja lähetä hakemuksesi liitteineen osoitteeseen  18.11. klo 23.59 mennessä!