MUU & FLASH: Valoteemainen näyttelyhaku Kaapelille

Suomen valotaiteen seura FLASH ja Taiteilijajärjestö MUU ry etsivät valon kanssa työskenteleviä tai valosta kiinnostuneita taiteilijoita näyttelyprojektiin teemalla Material Light. Miltä valo itsessään tuntuu, mitä se merkitsee, kertoo ja välittää teoksessa? Eri alojen taiteilijat performanssitaiteilijoista taidemaalareihin, videotaiteen tekijöistä valotaiteilijoihin sekä kuvanveistäjistä äänitaiteilijoihin ovat tervetulleita. Teemaa voi lähestyä monella eri tasolla.

Teosehdotusten lisäksi olemme kiinnostuneita näyttelyn aikana toteutettavista, teemaan sopivista työpajoista ja tapahtumista. Mikäli voit järjestää työpajan liittyen esimerkiksi omaan taiteelliseen työskentelyysi, liitä ehdotus hakemukseesi. Työpajat voivat olla suunnattuja niin ammattilaisille kuin satunnaisille näyttelyvieraillekin, lapsille tai aikuisille. Työpajat voidaan toteuttaa niin tapahtumatilassa, Kaapelitehtaan ympäristössä tai mahdollisesti Kaapelitehtaan muissa tiloissa.

Näyttely pidetään MUU ry:n uudistetussa ja laajennetussa tapahtumatilassa Kaapelitehtaalla vuodenvaihteessa 2020–21, osin samaan aikaan valotaidefestivaali Lux Helsingin kanssa. Rakennamme näyttelyä yhdessä vuoden 2020 välipäivinä ja tammikuun 2021 ensimmäisellä viikolla. Avajaiset pidetään loppiaisena 6.1.2021.

Näyttely on esillä myös Pohjoisessa valokuvakeskuksessa Oulussa loppuvuonna 2021.

Näyttelyn teemasta:

Valo on leviävää säteilyä, mutta emme halua eristää näyttelyn teoksia toisistaan. Teokset rakentuvat tilaan dialogissa keskenään, jossa kohtaamiset, limittymiset ja sulautumiset nähdään mahdollisina ja suotavina. Haluamme tutkia, voiko valon olemusta käyttää hyväksi vuoropuhelussa rakentuvien teosten ja eri taiteenlajien välillä, ja mitä haasteita ja etuja löydämme yhdessä rajaamattomassa tilassa työskentelystä valon parissa.

Tapaamme ennen näyttelyä ja tutustumme laajennettuun tilaan ennen rakennuksen alkua. MUU ry:llä on tarjota näyttelyyn osallistuvien taiteilijoiden käyttöön AV-tekniikkaa, mm. neljä kappaletta videotykkejä, mediasoittimia, monitoreja sekä äänentoistolaitteita. Muut tarvittavat materiaalit ja laitteet toivomme taiteilijoiden hankkivan itse. Taiteilijoille maksetaan pieni näyttelypalkkio sekä harkinnanvaraisesti materiaalikustannuksia.

Hakemus:

Hakemuksiin liitetään teosesittely / teosidea, josta tulee ilmi sisältökuvauksen lisäksi teoksen tekniset tarpeet. Koska tavoittelemme teosten limittymisiä ja dialogia, olemme kiinnostuneita taiteilijoista ja teoksista, joiden teosideoissa näkyy jo hakemusvaiheessa pyrkimys vuorovaikutukseen muiden teosten kanssa.

Liitä hakemukseen kuvaliite, CV ja linkki mahdollisille kotisivuille.

Online-hakemukset TÄÄLLÄ

Haku päättyy 03.08.2020.

Valinnoista ilmoitetaan taiteilijoille henkilökohtaisesti elokuun loppuun mennessä.