Lumipalloefekti 2021 – OPEN CALL taiteilijoille

Lumipalloefekti 2021, pohjoissuomalaista nykytaidetta esittelevä näyttely, avautuu lokakuussa 2021 Oulun taidemuseossa. Oulun taidemuseo järjestää näyttelyyn avoimen haun taiteilijoille. Taiteilijavalinnoista vastaa taiteilija-kuraattori Pauliina Leikas. Näyttelytilana on Oulun taidemuseon ensimmäisen kerroksen näyttelytilat, ja teoksia voidaan esittää myös verkkonäyttelyssä. Valinnoissa annetaan painoarvoa tilallisille sekä verkkoon hyvin soveltuville teosmuodoille.

Avoimeen hakuun voi osallistua täyttämällä sähköisen lomakkeen osoitteessa https://lumipalloefekti.artcurator.io. Haku on avoinna 15.10–30.12.2020.

Sähköiselle lomakkeelle ladataan 3–6 teoskuvaa, teosten tiedot sekä artist statement. Teosten tulee olla enintään kaksi vuotta vanhoja, vuosien 2018–2020 välisenä aikana valmistuneita. Myös teosideoilla voi hakea mukaan, jolloin lisätään ideaa tukevia kuvia sekä sanallinen selvitys teosluonnoksesta. Video- ja ääniteokset lisätään linkittämällä. Hakukelpoisia ovat Pohjois-Suomessa asuvat ja työskentelevät taiteilijat. Alueeseen katsotaan kuuluvan Lapin, Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnat.

Kiertävää aluetaidenäyttelyä ovat toteuttaneet vuodesta 2012 alkaen yhteistyönä Rovaniemen, Aineen, Kemin ja Oulun taidemuseo.

Lisätietoja:
Aluetaidemuseotutkija
Tuuli Kerätär
044 703 7456