Haku Helsingin kaupungin yksinyrittäjien toimintatukeen on auki

Helsingin kaupunki on avannut 20.4. haun yksinyrittäjän toimintatukeen. Yksinyrittäjien toimintatuki on 2000 euron arvoinen kertakorvaus yksinyrittäjälle yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin koronavirustilanteessa. Yksinyrittäjien tukea on mahdollista hakea 30.9.2020 saakka, ja korvausta voi saada ajalta 16.3. – 31.8.2020.

Tukea voi saada yksin taloudellista toimintaa harjoittava Suomessa toimiva päätoiminen yrittäjä, jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa. Yksinyrittäjän tuki ei ole riippuvainen toiminnan oikeudellista muodosta ja rahoitustavasta. Sitä voidaan siis myöntää kaikille yritysmuodoille, joina yksinyrittäjä voi toimia, eli yksityisille elinkeinonharjoittajille tai toiminimille, kommandiittiyhtiöille tai osakeyhtiöille sekä kevyt- ja freelancer-yrittäjille.

Avustuksen hakemisen ehdot toteutuvat, mikäli olet YEL-rekisterissä tai sinulla on viime vuodelta yrittäjätuloa tai laskutusta vähintään 20 000 euroa ja toiminta on ollut viime vuonna kannattavaa. Mikäli olet aloittanut yritystoiminnan vasta alle puoli vuotta sitten, tulee sinun todistaa, että tulovirta olisi jatkuessaan johtanut 20 000 euron laskutukseen 12 kuukauden ajanjaksolla. Ehtona on myös, että yksinyrittäjän yritystoiminnan taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet merkittävästi 16.3.2020 jälkeen.

Yksinyrittäjien toimintatuen hakemisen helpottamiseksi on laadittu kuvalliset hakua selkeyttävät ohjeet.

Hakuohjeet: https://newcohelsinki.fi/fi/yksinyrittajatuki/

Lisätietoa:
Haku helsinkiläisten yksinyrittäjien toimintatukeen koronavirustilanteessa