Uusia jäseniä Suomen Taiteilijaseuran hallitukseen


Suomen Taiteilijaseuran hallitukseen nimitettiin uusia jäseniä kaksivuotiskaudelle 2021–2022 seuran syyskokouksessa joulukuussa.


Taidemaalariliiton hallituksen puheenjohtajaksi valittu Siiri Haarla aloittaa Suomen Taiteilijaseuran hallituksen jäsenenä tammikuussa 2021. Haarla on helsinkiläinen taidemaalari, joka on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2011. Taiteellisen työnsä ohella hän on opettanut Vapaassa taidekoulussa ja Kuvataideakatemiassa.

Muu ry:n uusi puheenjohtaja Juhani Räisänen aloittaa Suomen Taiteilijaseuran hallituksessa niinikään tammikuussa. Helsinkiläinen Räisänen on laaja-alainen taiteilija, joka on keskittynyt video-, ääni- ja interaktiiviseen taiteeseen. Räisänen on valmistunut taiteen tohtoriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2011.

Haarla korvaa tehtävässä Taidemaalariliiton väistyvän puheenjohtajan Marja-Liisa Jokitalon ja Räisänen Muun väistyvän puheenjohtajan Ilkka Pitkäsen.

Hallituksessa jatkavat vuonna 2021 puheenjohtaja Teemu Mäki sekä jäsenet Joonas Ahlava (VTL), Seela Petra Lehtonen (STG), Sampo Malin (SKL) ja Margarita Rosselló Ramón (SKjL). Hallituksen varajäseniä ovat ensi vuonna Sara Ahde (VTL), Markus Renvall (MUU), Mikko Paakkola(TML), Reetta Gröhn-Soininen(SKjL), Emilia Tanner(STG) sekä Denise Ziegler(SKL).

Suomen Taiteilijaseuran hallitus koostuu kuuden jäsenjärjestön edustajista.