Suomen Taiteilijaseuran puheenjohtajavaali joulukuussa

Suomen Taiteilijaseuran puheenjohtajan kausi päättyy vuodenvaihteessa, ja on aika valita puheenjohtaja seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Valinnan tekee seuran edustajiston 8. joulukuuta. Puheenjohtajakausi alkaa tammikuussa 2018.

Seuran puheenjohtajalla on näköalapaikka koko suomalaisen kuvataiteen kehitykseen ja tulevaisuuteen. Puheenjohtaja on ammattikuvataiteilijoiden keulakuva ja äänitorvi, joka edustaa kuvataiteilijoita niin kotimaisella kuin kansainvälisellä kentällä.

Muodolliset vaatimukset tehtävään on määritelty seuran säännöissä ja yhdistyslaissa. Hyvä puheenjohtaja tuntee yhdistyksen, sen säännöt ja strategian. Hänellä on hyvä kokonaiskuva kuvataiteen kentästä ja laajemminkin yhteiskunnasta. Valmistautuminen ja ennakointi ovat kattojärjestön puheenjohtajan tärkeitä taitoja.

Luottamustoimesta maksetaan korvaus, jonka tason seuran syyskokous vahvistaa vuosittain. 2016 palkkio on 1 500 euroa kuukaudessa, minkä lisäksi puheenjohtajalla on matkapuhelinetu ja hänelle maksetaan kokouspalkkiot sekä matkakorvaukset.

Asetu nyt ehdolle lähettämällä 27.11.2017 mennessä ilmoittautumisviesti omaan jäsenliittoosi tai suoraan seuran toiminnanjohtaja Kirsi Korhoselle. Määräaikaan mennessä ehdolle ilmoittautuneet ehdokkaat esitellään Taiteilija-verkkolehdessä joulukuun alussa, ja ehdokkaat voivat osallistua puheenjohtajatenttiin seuran syyskokouksessa 8.12.2017 Tieteiden talolla Helsingissä.