Kutsumme kaikki kuntavaaliehdokkaat mukaan #taidevaalit-kampanjaan

Kutsumme kaikki Suomen kuntavaaliehdokkaat mukaan tekemään kuntavaaleista 2017 taidevaalit. Oletko taiteen ystävä? Haluatko elävöittää kotikuntaasi kuvataiteen avulla? Tervetuloa mukaan somekampanjaamme!

Kuntavaalit käydään Suomessa 9.4.2017. Suomen Taiteilijaseura kannustaa kuntavaaliehdokkaita edistämään kuvataidetta kotikunnassaan kolmen keinon avulla:

  1. Lisää julkista taidetta.
  1. Taidemuseoiden ja gallerioiden toiminnan edellytykset on turvattava.
  1. Taiteilijoille työtiloja ja apurahoja.

 

Kuvataide ja sen tukeminen antavat kunnalle monta merkittävää etua: julkiset teokset luovat ja tukevat kunnan omaa identiteettiä, taidemuseot ja galleriat houkuttelevat niin kuntalaisia kuin matkailijoita ja kuvataiteilijat tuovat kuntaan luovuutta sekä elinvoimaa.

Taide on oivallinen tapa osoittaa, että päättäjät arvostavat yhteistä ympäristöä. Taideteokset luovat alueelle yhteisiä kohtaamispaikkoja ja rakentavat kunnan visuaalista identiteettiä. Julkisella taiteella on myös suomalaisten vankka tuki. Suomen Taiteilijaseuran kyselytutkimuksen (TNS Gallup 2016) mukaan peräti 75 % suomalaisista haluaa nähdä taideteoksia arkisissa ympäristöissään. 67 % on sitä mieltä, että taide nostaa alueen arvoa. 

Lue täältä lisää siitä, miksi ja miten kunta voi edistää kuvataidetta.

Oletko kuvataiteen ystävä? Näytä se!

Kuvataiteen ja kuvataiteilijoiden tukeminen on nyt helppoa.

Olemme tehneet printattavia kuvia, joita kaikki halukkaat voivat tulostaa käyttöönsä. Kuvat ovat kuvapankissamme: Lataa kuvat täältä. Ne voi ladata pdf-muodossa myös suoraan seuraavista linkeistä: taiteen_ystava ja  tuen_kuvataidetta.

Tulosta kuva.  Ota itsestäsi kuva tai pyydä jotakuta kuvaamaan sinut iskulauseen kanssa ja toimi näin:

  • tallenna kuva Facebook-profiilikuvaksi
  • julkaise kuva Instagramissa aihetunnisteella #taidevaalit
  • julkaise kuva Twitterissä aihetunnisteella #taidevaalit

Suomen Taiteilijaseura jakaa kuvia edelleen STS:n Instagram-tilillä (suomen_taiteilijaseura) ja Twitterissä (@taiteilijaseura).

Tehdään yhdessä kuntavaaleista 2017 #taidevaalit!

Lisätietoa: viestintäpäällikkö Miisa Pulkkinen, Suomen Taiteilijaseura, , p. 040 523 9984.