ÅSTRÖM-ATELJEESTIPENDIT haettavana ajalle 1.5.2018–30.4.2021

Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön Åström-ateljeestipendit ajalle 1.5.2018–30.4.2021 ovat suomalaisten ja Suomessa työskentelevien kuvataiteilijoiden haettavana 6.2.-26.2.2018 välisenä aikana.

Vallilan taiteilijatalossa Helsingissä on kaksi stipendiateljeeta, jotka on nimetty talon testamenttilahjoituksen tehneiden taidemaalari Werner ja Helena Åströmin mukaan.

Valoisassa 51 neliön Werner Åström –ateljeessa (Lemuntie 4 D 42, Helsinki) on oma vesipiste ja samassa kerroksessa käytävän toisessa päässä tavarahissi. Huonekorkeus on 4 m. 68 neliön Helena Åström –ateljeen (Lemuntie 6 B 32, Helsinki) vesipiste on yhteinen useamman taiteilijan kanssa, ja se sijaitsee käytävällä. Samassa kerroksessa on henkilöhissi, mutta ei tavarahissiä. Huonekorkeus on 3 m.

Stipendiaatit valitaan kolmeksi vuodeksi kerrallaan.  Kumpikin stipendi vastaa suuruudeltaan Vallilan taiteilijatalosta stipendinsaajalle vuokrattavan ateljeen vuokraa kolmen vuoden ajalta.  Ateljeestipendin saajat valitsee Suomen Taiteilijaseuran hallitus.

Stipendiaatteja valittaessa otetaan huomioon hakijan ammattimainen ja aktiivinen toiminta kuvataiteilijana, nykyinen työtila ja työtilan tarve sekä tulevat näyttelyt ja muut taiteelliset projektit.

Stipendin saaminen edellyttää, että taiteilija sitoutuu työskentelemään ateljeessa koko kolmivuotiskauden ajan ilman pitkiä (yli puolen vuoden) ulkomaan työskentelyjaksoja.

Hakemus täytetään ja lähetetään osoitteessa https://astromhaku.artcurator.io

Hakuaika päättyy maanantaina 26.2.2018 klo 16.00.