Vuoden valokuvataidekirja -kilpailuun voi osallistua 24.8. saakka

Suomen valokuvataiteen museo ja Valokuvataiteilijoiden liitto jakavat tänä vuonna toista kertaa Vuoden valokuvataidekirja -palkinnon. Ansiokkaan valokuvataidekirjan tekijälle myönnettävän, vuosittaisen palkinnon suuruus on 10 000 euroa. Kilpailuun voivat osallistua suomalaiset tai Suomessa asuvat valokuvaajat. Vuoden 2018 palkinnosta päättää korkealaatuisista valokuvakirjoistaan tunnettu ruotsalaiskuvaaja JH Engström.

Vuoden 2018 palkinto myönnetään suomalaiselle tai Suomessa asuvalle valokuvataiteilijalle välillä 1.8.2017–31.7.2018 ilmestyneestä valokuvataidekirjasta. Kilpailuun voi osallistua myös useamman taiteilijan yhteistuotoksella, jos vähintään puolet heistä on Suomen kansalaisia tai kirjoilla Suomessa. Taiteilijat voivat ilmoittaa teoksensa mukaan 24. elokuuta asti palkinnon verkkosivuilla.

Kolmihenkinen raati valitsee osallistuneista kirjoista 3–6 finalistia syyskuun 2018 loppuun mennessä. Valokuvaaja JH Engström valitsee finalistien joukosta voittajan, joka julkistetaan lokakuussa ennen Helsingin kirjamessuja.

Ohjeet osallistumiseen ja tietoa Vuoden valokuvataidekirja 2018 -palkinnosta:
photobookaward.fi