SUOMEN LUONNONSUOJELILIITON HIILIPÖRSSIN SUOTA ENNALLISTAVA YMPÄRISTÖTAIDELEIRI 14.-18.7.

Hiilipörssi on Suomen luonnonsuojeluliiton hiilen sitomiseen soita ennallistamalla tähtäävä hanke, jota tukee Koneen Säätiö.

Leirin hinta oli 190€, mutta nyt sinne on mahdollista ilmoittautua seuraavan kahden viikon aikana hintaan 90€.

Leiri järjestetään Lestijärvellä / Lestijoella ja Jatkonnevalla sekä Jatkonkosken tulipaikalla 14.-18.7. 2018.

Ohjaavat taiteilijat:
Timo P. Vartiainen, Helsinki http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/2087
Sandra Nyberg, Jurmo http://www.sandranyberg.com/
Pauliina Leikas, Mustarinda-yhteisö, Puolanka http://mustarinda.fi https://pauliinaleikas.com

Leirin tavoitteena on luoda erilaisia toteutustapoja sille ajatukselle, että taide syventää ja parantaa suon ennallistamistapahtumaa ja luo lopputulokselle konkreettista elämän palauttamista suuremman merkityksen. Samalla opitaan ammattilaisten avulla niin ennallistamistyötä kuin luontokartoitustakin. Iltaisin päästään tutustumaan paikalliseen kulttuuriin vaikka nuotanvedon muodossa.

Majoitus on Pietilän lomatalojen mökeissä Lestijärven rannalla ja ruokapalvelu tulee myös Pietilän lomataloilta. Hinta sisältää opetuksen, tarvikkeet ja majoituksen lisäksi tulopäivän lounaan, 4 päivällistä, 4 aamiaista ja 4 päivän retkieväät. Leiriä tukee Suomen Verhoilijamestareiden liitto ja osan kustannuksista maksaa Metsähallituksen Hydro-Life -hanke.

Retkipäivän mahdolliset kuljetus-, kanoottivuokra ym. kustannukset jokainen maksaa itse. Siitä informoidaan ilmoittautuneita erikseen. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Heikki Susiluoma, Suomen luonnonsuojeluliitto p. 040 630 6203 e-mail 

OHJELMA

La 14.7. TULOPÄIVÄ
klo 12.00 Lounas
klo 13.00 Porukan tutustuminen ja orientoivat luennot ennallistamisesta, ympäristötaiteesta ja luontokartoituksesta sekä retki ennallistamisalueelle.
klo 17.00 Päivällinen
klo 18.00-19.30 Leirin työskentelysuunnitelman tekoa

Su 15.7. TYÖPÄIVÄ I
Klo 8.00 Aamiainen ja maastolounaan eli eväiden teko. Oma termos, vesipullo, muki ja ruokailuvälineet mukaan.
Ensimmäinen työpäivä 3 taiteilijan kanssa eli porukka jakaantuu kolmeen osaan ja tutustutaan ennallistamiseen käytännössä ja samalla pohditaan ennallistamisteoksen valmistamista.

Ma 16.7. TYÖPÄIVÄ II
Klo 8.00 Aamiainen ja maastolounaan teko. Toinen työpäivä 3 taiteilijan kanssa eli porukka jakaantuu kolmeen osaan ja tutustutaan ennallistamiseen käytännössä ja samalla pohditaan ennallistamisteoksen valmistamista. Ajatus on, että osallistujat työskentelevät joka päivä eri taiteilijan kanssa.

Ti 17.7. TYÖPÄIVÄ III
Klo 8.00 Aamiainen ja maastolounaan teko. Toinen työpäivä 3 taiteilijan kanssa eli porukka jakaantuu kolmeen osaan ja tutustutaan ennallistamiseen käytännössä ja samalla pohditaan ennallistamisteoksen valmistamista. Illalla jatketaan teosaihioiden kehittämistä ja ideointia sekä Hiilipörssin pohtimista.

Ke 18.7. RETKIPÄIVÄ
Klo 8.00 Aamiainen ja maastolounaan teko niillä, jotka lähtevät retkelle Lestijoelle. Melotaan Lestijokea 18 km alavirtaan kanooteilla ja mahdollisesti kajakeilla. Maastolounas Paukanevan Kanasaaressa ja kajakkien ylös ottaminen Murennuskosken yläpuolella.