Maaseudun Sivistysliitto hakee yhteisötaiteilijaa/ CityTorpparia Konginkankaalle kahdeksi viikoksi


Konginkangas on Äänekosken kaupunkiin kuuluva taajama pohjoisessa Keski-Suomessa. Konginkankaan kulttuurihistoriaan liittyvät esimerkiksi sellaiset nimet kuin Akseli Gallen-Kallela ja elokuvaohjaaja Mikko Niskanen. Kulttuuriperintöä ja kylän elinvoimaa vaalitaan kylällä tänäkin päivänä monella tavalla kotiseutuyhdistyksen ja kyläyhteisön voimin. Kesän kohokohta on Konginkankaan kesäpäivät 30.6.-1.7.2018. Haemme yhteisötaitelijaa / CityTorpparia Konginkankaalle kahdeksi viikoksi, 25.6. – 8.7. (viikot 26 ja 27).

Mikä on CityTorppari?
CityTorppari on Maaseudun Sivistysliiton kehittämä yhteisöllisen ja osallistavan taiteen menetelmä, jolla lisätään maaseudun ja kaupungin välistä yhteistyötä sekä altistetaan ihmiset keskustelemaan ja oppimaan toinen toisiltaan, ympäristösivistyksen hengessä. CityTorppari on ammattitaiteilija tai taidealan opiskelija.
Mitä CityTorppari saa:
Mahdollisuuden elää sovitun ajan osana aktiivista kyläyhteisöä, keskellä kaunista keskisuomalaista, vesistöjen pilkkomaa maalaismaisemaa. Konginkankaan keskeisiä paikkoja ovat sataman alue sekä historiallinen kirkon ja koulun tienoo. CityTorppari pääsee kulttuuriyhdistys Kömin Killan vieraaksi ja saa majoituksen lisäksi lämpimän ruuan arkipäivisin. Korvaamme matkakulut kotipaikan ja Konginkankaan välisille matkoille. Palkkio kahden viikon jaksosta on 1000 €, lisäksi materiaalikuluihin on käytettävissä 300 €.
Mitä CityTorpparilta odotetaan:
Avarakatseisuutta ja kykyä kohdata uusia ihmisiä sekä yhteisöjä heidän toimintansa keskellä, taiteen keinoin. Odotamme aktiivista taiteellista osallistumista kylän toimintaan tapahtumaviikolla. Yksi tärkeä osa tehtävää on osoittaa kiinnostuneisuutta tarkastella itselleen uudenlaista elinympäristöä ja pystyä kertoa kokemastaan sosiaalisen median kanavia pitkin myös muulle maailmalle.Konginkankaalaiset toivovat, että City Torppari innostaisi taiteensa avulla kaiken ikäiset kyläläiset yhteen tekemään jotain näkyvää. Mahdollista on myös koota kylän omia taiteilijoita yhteistyöhön. Konginkankaan kesäpäivät 30.6.-1.7. tarjoavat osaltaan oivallisen näyttämön yhteisötaiteen tekemiselle tai tuloksille.

Lähetä hakemuksesi viimeistään sunnuntaina 27.5.2018

Lisätietoa tehtävästä  21.-25.5.  ja hakemukset:

Niina Vuori


040 774 9378