Kutsu Vuoden taidekirja -kilpailuun

Vuoden 2017 paras taidekirja -kilpailun voittaja palkitaan Iittalassa Eliel Aspelin -palkinnolla

                     

Nyt etsitään vuoden 2017 parasta taidekirjaa. Onnistunein taidekirja palkitaan Iittalan XXI valtakunnallisena taidekirjapäivänä kesällä 2018. Mukaan voi ilmoittaa vuonna 2017 julkaistuja teoksia paitsi kuvataiteiden myös muotoilun tai arkkitehtuurin alalta. Kilpailu on avoin kaikille ja siihen voivat osallistua sekä suuret että pienet kotimaiset kustantajat, yhteisöt samoin kuin yksityiset julkaisijatkin.

 

Kilpailun järjestää Hämeenlinnan kaupunginkirjasto. Palkintolautakuntaan on kutsuttu seuraavat jäsenet: toimikunnan puheenjohtaja, kuvataiteilija ja taidekuraattori Pirjo Heino, mainonnan suunnittelija Aino Krohn ja Hämeenlinnan taidemuseon amanuenssi Maria Laine. Sihteerinä toimii palvelupäällikkö Irmeli Isokivijärvi Hämeenlinnan kaupunginkirjastosta.

 

Voittajaa valitessaan raati arvostaa kirjan näkökulman kiinnostavuutta, aiheen käsittelyn omaperäisyyttä sekä teoksen onnistunutta typografista ulkoasua.

 

Parhaan taidekirjan tekijä palkitaan Eliel Aspelin -palkinnolla, joka on nimetty suomenkielisen taiteentutkimuksen uranuurtajan professori Eliel Aspelin-Haapkylän (1847–1917) mukaan.  Voittajalle ojennetaan muotoilija Harri Koskisen tätä kilpailua varten suunnittelema lasinen taide-esine, jonka on piensarjana valmistanut Iittalan lasitehdas.

 

Voittaja julkistetaan Iittalan Taidekirjapäivä -tapahtumassa Kalvolan kirjastossa lauantaina 9.6.2018 klo 12.00 ja kaikki kilpailuun osallistuvat teokset ovat esillä tapahtuman ajan kirjastossa. Palkinnonjaon yhteydessä kuulemme kilpailun voittaneen teoksen tekijän puheenvuoron.

 

Kutsumme Teidät osallistumaan VUODEN TAIDEKIRJA -KILPAILUUN

 

Kilpailuun voi osallistua vuonna 2017 julkaistulla taidekirjalla. Kustakin ehdokaskirjasta tulee toimittaa kolme arvostelukappaletta Hämeenlinnan kaupunginkirjastoon viimeistään perjantaina 3.4.2018. Kilpailuun lähetettyjä kirjoja ei palauteta.

 

Osoite: Vuoden taidekirja –kilpailu, Hämeenlinnan kaupunginkirjasto, Lukiokatu 2, 13100 Hämeenlinna

 

Tiedustelut: Hämeenlinnan kaupunginkirjasto, Irmeli Isokivijärvi (03) 6213632 tai sähköpostilla

Lisätietoa saat osoitteesta: http://hameenlinna.verkkokirjasto.fi/web/arena/taidekirjakilpailu