Helsingin Taiteilijaseura hakee kuraattoria kansainväliseen näyttelyvaihtoprojektiin

Hakuaika: 16.5. – 30.06.2018, haku päättyy: 30.06.2018 klo 24.00

Koska: Elokuu 2019

Missä: Galleria Rantakasarmi, Suomenlinna

Mikä: Kansainvälinen nykytaiteen näyttelyvaihto Helsingin Taiteilijaseuran ja Slovakialaisen Publikum taiteilijayhteisön välillä.

Tämä hanke käynnistää HTS:n kansainvälisen näyttelyvaihto-ohjelman. Ensimmäisenä näyttelyvaihtokumppanina on Slovakia. Näyttelyvaihdon kumppanimaa vaihtuu vuosittain.

Helsingin Taiteilijaseura hakee kuraattoria valitsemaan slovakialaiset kuvataiteilijat Galleria Rantakasarmiin, Suomenlinnaan elokuussa 2019. Kuraattori toimii yhteistyössä  Slovakiassa, Bratislavassa ja Tranavassa sijaitsevan taideyhdistys Publikumin kanssa. Näyttelyn yhteyteen järjestetään myös oheisohjelmaa Helsingin juhlaviikkojen aikana, jota kuraattori voi olla mukana suunnittelemassa.

Suomalaiskuraattori valitsee slovakialaistaiteilijat ja slovakialaiskuraattori suomalaiset. Kuraattori matkustaa Slovakiaan tutustumaan Publikumin taiteilijayhteisöön ja taiteilijoihin syksyllä 2018 ja valitsee heistä taiteilijat Rantakasarmin näyttelyyn elokuussa 2019.

Hankkeeseen voi hakea Suomessa asuva kuraattori. Lähetä hakemus, josta ilmenee oma näkemyksesi ja kerro meille miksi juuri tämä haku sinua kiinnostaa. Liitä mukaan alustava aikataulu sekä budjetti palkkiotoiveesi kanssa.

Hakemus osoitteeseen:  30.06.2018 klo 24.00 (EEST) mennessä. Myöhässä saapuneita tai puutteellisia hakemuksia ei hyväksytä. Linkki kotisivuille ei riitä. Hakemuksen voi lähettää joko suomeksi tai englanniksi.

Edellytämme

• Yhteistyökykyä ja kiinnostusta toimia erilaisten toimijoiden kanssa kansainvälisessä ympäristössä.

• Hyvää englannin ja suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa

• Sitoutumista projektin toteuttamiseen.

• Sopimus laaditaan Helsingin Taiteilijaseuran ja kuraattorin välille, jossa sovitaan aikataulusta ja palkkion maksusta.

Hakemus

– Hakijan nimi ja yhteystiedot

–  CV (max 2 A4)

– Vapaamuotoinen hakemus (max  A4)

– Aikataulu, ja alustava budjetti josta ilmenee kuraattorin palkkio (A4)

– Hakemusta tukevat kuratointinäytteet  (max 3 näyttelyä kuvina ja lyhyt synopsis jokaisesta. Mahdollisiin videonäytteisiin linkki. Video max 3 minuuttia)

– Hakemus kirjoitetaan suomeksi tai englanniksi.

Hakemusten on oltava perillä viimeistään 30.06.2018 klo 24.00 (EEST). Hakemukset tulee toimittaa sähköisesti otsikolla “Kuraattorihaku”, sähköisten hakemusten maksimikoko on 2MB ja tiedostomuoto PDF.

Päätökset

Helsingin Taiteilijaseuran Kansainvälinen työryhmä valitsee kuraattorin heinäkuussa. Valinnasta ilmoitetaan henkilökohtaisesti kaikille hakijoille sähköpostitse elokuun 2018 alussa. Julkistamme kuraattorin nimen Helsingin Taiteilijaseuran vuosikertomuksessa sekä verkkosivuilla.

Lisätietoja:

Inka-Maaria Jurvanen: 050 67756,

Alex Suomi: 040 501 9439

http://helsingintaiteilijaseura.fi

http://oz.publikum.sk/

http://helsingintaiteilijaseura.fi/galleria-rantakasarmi/nayttelytila/