Hämeenlinnan Asemanrannan yleinen taidekilpailu

Hämeenlinnan kaupunki järjestää yhteistyössä Yhteiskuntataiteilijatoiminnan kanssa yleisen, kaksivaiheisen taidekilpailun Asemanrannan Mensanaukion jalankulkualueelle sijoittuvasta julkisesta taiteesta.

Hämeenlinnan kaupunki kutsuu suomalaisia ja Suomessa pysyvästi asuvia ulkomaalaisia kuvataiteilijoita ja muita kuvataiteen kentällä toimivia ottamaan osaa Asemanrannan yleiseen taidekilpailuun, jolla haetaan ideoita Asemanrannan uudelle asuinalueelle tulevaksi julkiseksi taideteokseksi/taideteoksiksi.

Kilpailun tavoitteena on hankkia yksi tai useampi pysyväisluonteinen taideteos tai taideteosten kokonaisuus Hämeenlinnan Asemanrannan alueelle. Taidekilpailun tavoitteena on toteuttaa korkeatasoista julkista taidetta ja tarjota uusia näkökulmia kaupunkitilaan. Ehdotusten toivotaan liittyvän alueen rakentamiseen ja hyödyntävän luontevasti alueelle syntyvää ympäristörakennetta.

Kilpailuasiakirjat ja lisätietoa sivulla http://www.hameenlinna.fi/taidekilpailu.

Taidekilpailusta järjestetään esittelytilaisuus tiistaina 24.10. klo 13 alkaen Hämeenlinnan Raatihuoneen valtuustosalissa, Raatihuoneenkatu 15.

Lisätiedot esittelytilaisuudesta: arkkitehti Johanna Närhi, puh. 03 621 2245, johanna.narhi@hameenlinna.fi

Lisätietoja kilpailusta: Kilpailun välityshenkilö on Suomen Taiteilijaseuran kilpailuasiamies Jussi Ilvonen, jussi.ilvonen@artists.fi, p. 050 434 4280