Haku New Yorkin ISCP-residensseihin vuodelle 2019 avoinna 3-29.4.

Residenssiperiodi ISCP:llä on kuusi kuukautta: tammikuusta kesäkuuhun, tai heinäkuusta joulukuuhun. Residenssiin kuuluu työskentelystudio sekä ympärivuorokautinen pääsy yhteisiin tiloihin. Residenssiin kuuluu kalustettu yhden makuuhuoneen asunto sekä oleskelu-, matka-, viisumi- ja materiaalikustannuksiin tarkoitettu 12 000 euron stipendi.

Valituilla taiteilijoilla on residenssijakson ajan käytössään yksiö lähellä ISCP:ta Brooklynissa. Asunnoissa voi majoittua kerrallaan kaksi henkilöä. Asunnot on tarkoitettu residenssiläisten käyttöön, ja vierasmajoitus tulee järjestää erikseen.

Stipendiaatin tulee itse huolehtia eläketurvastaan, ja että hänellä on voimassaoleva sairaus- yms. tapaukset kattava vakuutusturva koko residenssijakson ajalle.

Valitun taiteilijan tulee hakea viisumi Yhdysvaltoihin. ISCP ja Suomen kulttuuri-instituutti New Yorkissa neuvovat viisumin haussa.

VALINTAPROSESSI

Residenssi on tarkoitettu uransa alku- tai keskivaiheilla oleville taiteilijoille. Valintoja tehdessä huomioidaan taiteellinen laatu, omaleimaisuus, ja ansiot. Muita kriteereitä ovat residenssin mahdollinen vaikutus taiteilijan uraan ja valmiudet ottaa residenssi vastaan.

Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista kesäkuun aikana.

 

Hakulomake liitteineen toimitetaan englanninkielisinä.

Hakemukseen tulee liittää

  • CV
  • PDF portfolio, jossa on maksimissaan 10 kuvaa (koko ei saa ylittää 10mb) tai vaihtoehtoisesti linkki verkossa olevaan portfolioon*.
  • Enintään kaksi videolinkkiä (jos haluat liittää portfolioosi videoteoksia*)
  • 2-3 arviota
  • Kaksi englanninkielistä suosituskirjettä alan ammattilaisilta

*Älä toimita yleistä linkkiä sivuille jotka esittelevät teoksiasi, vaan luo sivu tai kansio tätä tarkoitusta varten.

 

LISÄTIEDOT

Lue lisää residenssihausta täältä.

Lisätietoja residenssiin ja New Yorkiin liittyen saat instituutin residenssivastaavalta: Susanne Boswell, boswell [at] fciny.org (englanniksi).