Avoin taiteilijahaku Valaistuminen -mestarikurssille ja näyttelyyn 3.4 saakka

VALAISTUMINEN – MESTARIKURSSI JA KIERTÄVÄ NÄYTTELY

Hakuaika päättyy 3.4.2018 klo 16:00

Valaistumisen keskiössä on poikkitaiteelliseen valotaiteeseen keskittyvä mestarikurssi ja sen pohjalta kuratoitu kiertävä valotaidenäyttely. Mestarikurssille voivat hakea valtakunnallisesti ammattitaiteilijat kaikilta taidealoilta, jotka ovat kiinnostuneita valosta ja valon käytöstä taiteessaan.

Hankkeen tavoitteena on tukea ja kannustaa valosta mediana kiinnostuneita taiteilijoita taiteen lajeja yhdistävään poikkitaiteelliseen toimintaan. Lisäksi haluamme tuoda yleisölle esille valotaidetta ja tutkia valon mahdollisuuksia poikkitaiteellisissa teoksissa.

Mestarikurssi järjestetään Limingan taidekoululla 11. – 16.6.2018. Mestarikurssi ja majoitus kurssin aikana ovat valituille taiteilijoille ilmaisia. Näyttelyihin valitut taiteilijat saavat lisäksi näyttelykorvauksen. Toistaiseksi varmistuneet näyttelyt ovat Pohjoisen valokuvakeskuksen galleriassa Oulussa marraskuussa 2018 ja MUU Kaapelissa, Kaapelitehtaalla Helsingissä tammikuussa 2019. Muiden näyttelyiden osalta neuvottelut ovat vielä kesken.

Mestarikurssin vetäjänä ja näyttelyiden kuraattorina toimii Helsingissä asuva ja työskentelevä oululaislähtöinen mediataiteilija Jukka Hautamäki (s. 1971). Hautamäki työskentelee löydettyjen materiaalien, valon, äänen, elektroniikan ja liikkuvan kuvan parissa. Hän on pitänyt lukuisia ääni- ja mediataiteen työpajoja, kursseja ja luentoja Suomessa: Kiasma, Aalto Yliopisto, MUU, Käsityökoulu Robotti ja kansainvälisesti Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. jukkahautamaki.com

Kurssi suuntautuu taidegalleriatilassa esitettävään valotaiteeseen tai poikkitaiteelliseen valotaidetta sisältävään taiteeseen. Materiaaleja tai toteutustapaa ei taiteilijahaussa rajoiteta. Kurssilla on tarkoitus kehittää valotaideideoita ja tukea kurssilaisia teoksien toteutuksessa.

Limingan taidekoululla on kurssilaisten käytössä luentosali, luokkahuoneita sekä verstas. Kurssilaiset voivat halutessaan majoittua taidekoulun asuntolassa, missä heidän käytössään on myös keittiö.

Kirjoita hakemukseen motivaatiostasi osallistua kurssille ja näyttelyihin (max. 1500 merkkiä), ja valitse lisäksiansioluettelostasi seitsemän hakemusta tukevaa ansiota. Voit myös liittää linkkejä työnäytteisiin. Valmiita ideoita ei tarvitse kurssille hakiessa olla, mutta valittujen taiteilijoiden kanssa voidaan jo ennen mestarikurssia kehittää suunnitelmia ja kartoittaa tarpeita.

Lopulliset taiteilijavalinnat mestarikurssille tekee Jukka Hautamäki.

Linkki hakemukseen TÄSSÄ

Valaistumisen toteuttaa yhteistyössä Taiteen edistämiskeskus, Taiteilijajärjestö MUU ry, Pohjoinen valokuvakeskus, Oulun taiteilijaseura -63 ry sekä Limingan taidekoulu

Lisätietoja:

MUU ry, muugalleria(a)muu.fi, puh. 09 625 972
Anna Pöppönen, office(a)muu.fi

Leevi Lehtinen Valotaiteen läänintaiteilija, Taiteen edistämiskeskus
leevi.lehtinen(a)taike.fi, puh. 02 9533 0862