Avoin haku MUU ry:n kansainväliseen videoperformanssien kokoelmaan 20.10. saakka

AVOIN HAKU TAITEILIJOILLE

Taiteilijajärjestö MUU ry: PERFORMANCE VOYAGE 8
Kansainvälinen videoperformanssien kokoelma

Teema: Code: LGBT+

Hakemusten viimeinen jättöpäivä: 20.10.2018

Taiteilijajärjestö MUU ry kutsuu taiteilijoita osallistumaan Performance Voyage 8 -videoperformanssikokoelmaan. PV8:n teemana on LGBT+ yhteisön kohtalo ja sen taistelu oikeuksistaan ja hyväksytyksi tulemisesta, joka on jatkunut aikakaudesta, maantieteellisestä sijainnista, poliittisesta järjestelmästä ja perinteistä riippumatta.

Jatkuva ponnistelu tasavertaisten ihmisoikeuksien puolesta on jatkunut väkivallasta ja vainosta huolimatta, ja aikaisempi hiljaisuus ja häpeä on muuttunut vahvaksi, näkyväksi ja kuuluvaksi yhteiseksi rintamaksi – mutta onko se tarpeeksi?

PV8 kokoelma käsittelee seksuaalivähemmistöjen olemassaoloa ja oikeuksia, mutta avoin haku on suunnattu kaikille taiteilijoille.

Performance Voyage 8 -haussa painotetaan viimeaikaisia ja lyhyitä 1-5 min pituisia (max 10 min) videoteoksia. Otamme vastaan vain editoitua materiaalia – emme editoimatonta raakamateriaalia.

Valitut teokset esitetään videokokoelmana maailmankiertueella screening-tapahtumissa. Kokoelmaa esitetään maailmanlaajuisesti vuoden 2019 ajan. Huom: videoita ei esitetä tai installoida kiertueella erikseen.

Kolmihenkinen jury ilmoitetaan myöhemmin.

Lue lisää TÄÄLTÄ

Linkki hakukaavakkeeseen TÄSSÄ

Videoiden enimmäispituus on 10 minuuttia. Videoon tulee sisältyä asianmukaiset nimi- ja tekijätiedot: taiteilijan nimi, performanssin nimi, videon kesto sekä tarvittaessa tiedot myös siitä, missä, miten ja milloin videoitu performanssi on toteutettu.

Mukaan valituille taiteilijoille ilmoitetaan sähköpostitse loppuvuoden 2018 aikana. Vastaamme kaikille hakijoille.

PV8-teeman laatinut työryhmä: Valentas Strolys (Pride House), Marianne Fincke ja Timo Soppela (MUU ry)

Tiedustelut: muugalleria(a)muu.fi
www.muu.fi