Allan Salon ateljeeresidenssi Pirkkalassa haettavana 30.4. mennessä

Luonnonläheisen ja maaseudun rauhassa sijaitsevaa residenssiä haetaan sähköisellä lomakkeella 30.4.2018 mennessä. Hakemukseen  tulee liittää ansioluettelo, työsuunnitelma, cv ja vähintään 5 kpl teoskuvia (jpg) sekä tieto haettavasta residenssiajasta. Hakemukset lähetetään osoitteeseen: kirjaamo(at)pirkkala.fi

Pirkkalan kunta vuokraa Allan Salon ateljeeta vuosittain yhdelle tai useammalle residenssitaiteilijalle. Ateljee on tarkoitettu ammattikuvataiteilijoiden ja vakavien harrastelijoiden käyttöön ja soveltuu parhaiten maalaustaiteeseen ja piirustustyöskentelyyn. Residenssitaiteilijan odotetaan luovuttavan yhden teoksen Pirkkalan kunnan taidekokoelmaan.

Ateljee on residenssikäytössä toukokuusta syyskuuhun. Residenssin vuokra on 100 €/kk/taiteilija, tähän sisältyvät myös sähkö- ja vesimaksu sekä polttopuut. Taloa lämmitetään sähköpattereilla, mutta lisäksi löytyy puuliesi ja kaksi toimivaa takkaa. Vuodepaikkoja talossa on yksi. Pihapiirissä ovat vesipaloposti ja kompostoiva puucee. Piharakennuksessa on puulämmitteinen sauna. Talossa ei ole nykyajan mukavuuksia kuten juoksevaa vettä ja sisävessaa.

Allan Salo (1901–1978)  työskenteli Pirkkalan Tanilan kylään rakennuttamassaan ateljeekodissa vuodesta 1951 lähtien. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen kiinteistöön kuuluu vanhan taiteilijatalon tunnelmaa henkivä ateljee saunarakennuksineen ja vehreine pihapiireineen. Korkea ja suurin ikkunoin varustettu 45m² ateljeetila mahdollistaa luonnonvalossa työskentelyn.

Lisätietoa ateljeeresidenssistä, hakulomake ja kuvia löytyy osoitteesta

https://www.pirkkala.fi/palvelut/kulttuuri/allansalonateljee/