Residenssikysely: STS kysyy taiteilijoiden toiveita kansainvälisistä residensseistä

Suomen Taiteilijaseura kysyy ammattikuvataiteilijoilta, millaisia toiveita heillä on kansainvälisten residenssien suhteen. Sähköiseen kyselyyn voi vastata 8.11.2015 saakka.

Kansainväliset taiteilijaresidenssit tarjoavat suomalaisille taiteilijoille mahdollisuuden kansainvälistyä ja solmia verkostoja ympäri maailmaa. Residenssitoiminta on kasvanut merkittävästi 1990-luvun puolestavälistä lähtien, ja tällä hetkellä suomalaisilla kuvataiteilijoilla on mahdollisuus hakea kymmeniin residensseihin eri puolilla maailmaa.

Suomen Taiteilijaseura selvittää kyselyn avulla, millaisia toiveita ammattikuvataiteilijoille on residensseihin liittyen. Seura haluaa kyselyn avulla tarjota taiteilijoille tärkeitä näkökulmia residensseistä ja niiden kehittämisestä käytävään keskusteluun. Kysymme, miltä kansainvälinen residenssitoiminta näyttää taiteilijan näkökulmasta, ja miten sitä pitäisi kehittää. Minne taiteilijat haluavat matkustaa ja kuinka pitkäksi aikaa? Pitäisikö residenssiin kuulua myös työskentelyapuraha? Tulisiko perheellisille taiteilijoille olla enemmän residenssejä?

Kyselyyn vastataan nimettömänä sähköisellä lomakkeella. Kyselyn vastaaminen vie korkeintaan 10 minuuttia. Kyselyyn voi vastata 8.11.2015 saakka. Kyselyn tulokset julkaistaan STS:n kotisivuilla, www.artists.fi.

Vastaa kyselyyn:http://j.mp/residenssit